Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Navestad, Norrköping, Lidaleden, Ljura, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Östergötland.

Östergötland, Navestad, Norrköping, Lidaleden, Ljura, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 110 ärenden mellan kl 22 och 06. Flera personer har gripits, se notis nedan.

02.09 Polisen fick flera samtal om höga smällar, eventuellt skottlossning, i Navestad, Norrköping. Polisen skickade flera patruller till platsen. Det fanns ingen skadad person på platsen. Polisen hittade flera tomhylsor och kulhål i fastighetens vägg. Det handlade om flera portuppgångar, inga lägenheter ska ha träffats. Polisen höll förhör med vittnen och inledde en förundersökning om grovt vapenbrott. Det finns i nuläget ingen gripen eller misstänkt.

03.47 Ett vittne hade sett en bilist som i hög hastighet körde av vägen. Det var på E22 i Norrköping vid avfarten mot Lidaleden. Därefter hade flera personer sprungit från bilen. Polisen fick tag i och kontrollerade tre män i 25-årsåldern, men det gick inte att säkerställa vem som hade kört. En av dem blev omhändertagen för tillnyktring. Han blev också misstänkt för ringa narkotikabrott (innehav samt bruk), och brott mot knivlagen då han hade ett knogjärn.

04.42 En polispatrull meddelade ledningscentralen att de hade stoppat en bilist i Ljura, Norrköping, och en kontroll i bilen visade att det fanns en hel del datorer där som polisen misstänkte var stulna. Där fanns även brytverktyg. Tre män och en kvinna fanns på platsen, samtliga greps, misstänkta för stöld. Kvinnan är i 35-årsåldern, männen är i 20-, 30- och 35-årsåldern.

Utöver detta har polisen hanterat en hel del larm om bråk och berusade personer, skadegörelse, etc.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra