Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Vasastaden, Linköping, Tannefors, Östergötlands län

06.34 polisen har hittills hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning och förhör på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.13 polisen kallades till Vasastaden i Linköping med anledning av skadegörelse. Framkomna på platsen träffade polispatrullen en parkeringsövervakare som kallats till platsen med anledning av att en person påstod att en bil stod felparkerad och hindrande. När parkeringsövervakaren kom till platsen satt en man och skar sönder ett däck på den felparkerade bilen. Polisen höll förhör med parkeringsövevakaren och tog reda på var skadegöraren tagit vägen. Polisen sökte upp den misstänkte och identifierade honom som en  man i 40-årsåldern. Han är nu misstänkt för skadegörelse.

00.32 polisen fick samtal från ett vaktbolag om att ett larm utlöst på en byggarbetsplats i Tannefors, Linköping. Två personer hade setts inne på det inhägnade området. Polisen åkte till platsen och träffade på de två personer som misstänks ha varit inne på byggarbetsplatsen. Det var en man i 45-årsåldern och en man i 40-årsåldern. Båda misstänks nu för olaga intrång och 45-åringen misstänks även för ringa narkotikabrott genom eget bruk.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra