Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Gamla Övägen, Norrköping, Åbylund, Linköping, Lennings Gata, Östergötlands län

07.32 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 70-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Inga personer har gripits för brott, tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

05.49 polisen fick samtal från en bensinmack på Gamla Övägen i Norrköping att de hade påträffat en falsk femhundrakronorssedel. Den hade tappats inne på macken. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om olovlig befattning med falska pengar. En man i 20-årsåldern är misstänkt.

06.02 polisen fick samtal om att en krossat glasruta upptäckts i en livsmedelsbutik i Åbylund, Linköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott. Det finns inledningsvis ingen misstänkt.

06.54 SOS-larm om brand på Lennings gata i Norrköping. Det visade sig vara torrkokning genom att mat hade glömts i en påslagen ugn. Polisen har påbörjat en utredning om allmänfarlig vårdslöshet och ringa narkotikabrott.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra