Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Bråbogatan, Norrköping, Norsholm, Linköping, Jägarvallen, Stockholmsvägen, Kallerstad, Östergötlands län

06.30 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Två har gripits, en har omhändertagits och tre har fått följa med för provtagning och förhör.

00.12 i samband med en rutinmässg fordons- och förarkontroll på Bråbogatan i Norrköping uppstod misstanke om att föraren var drogpåverkad. En man i 25-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för drograttfylleri.

00.19 en personbil, som strax innan försökt köra ifrån en polispatrull anträffades vid en bensinstation vid Norsholm. Strax efter anträffades en man vid macken och mannen kunde knytas till den aktuella bilen. Misstanke uppstod om försök till stöld av katalysatorer tidigare under natten i Linköping. Mannen, som är i 30-årsåldern greps för försök till stöld och för tillgrepp av bilen. han är i skrivande stund fortfarande gripen.

02.17 polisen åkte till Jägarvallen med anledning av samtal om att ett par personer uppträdde misstänkt. Polisen träffade på två män med varsin elcykel. Vid kontroll av cyklarna uppstod misstankar om att de kunde vara stulna och därför påbörjades två utredningar om häleri. Det båda männen, som är i 45-årsåldern är misstänkta men blev inte frihetsberövade.

02.41 polisen i Norrköping kunde se i en övervakningskamera hur en kvinna kom fram till dörren på polishuset men strax efter kom en man och drog bort henne. Då polisen gick ut för att ta reda på vad som hände framkom det att kvinnan, som är i 25-årsåldern ville anmäla mannen för misshandel, olaga hot och olaga frihetsberövande. Polisen påbörjade utredning av dessa brott och höll förhör med den drabbade kvinnan. Mannen, som är i samma ålder, hade stannat på platsen och kunde gripas för brottet. Han är även misstänkt för ringa narkotikabrott genom innehav. Kvinnan har eller har haft en relation med mannen.

05.46 i samband med en fordons- och förarkontroll på Stockholmsvägen i Norrköping uppstod misstanke om att bilföraren, en man i 45-årsåldern kunde vara alkoholpåverkad. Han fick följa med för provtagning och förhör angående misstanke om rattfylleri.

05.56 samtal till polisen om att ett inbrott hade upptäckts på ett företag Kallerstad. Någon har tagit sig in genom att krossa en glasruta i entredörren. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott och en brottsplatsundersökning är genomförd.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra