Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Gamla Övägen, Norrköping, Smedjegatan, Väderstad, Östergötlands län

06.25 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.28 polisen fick samtal om att en person tidigare hade rånats på Gamla Övägen i Norrköping. Polisen åkte till platsen och spanade men då hade den misstänkte lämnat området. Polisen påbörjade en utredning om rån efter att det har visat sig att en person hade blivit rånad på en väska med arbetsmaterial.

01.39 polisen fick samtal om misstänkt inbrott på ett café på Smedjegatan i Norrköping. Polisen åkte till platsen och det visade sig stämma, en glasruta hade krossats. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott utan någon misstänkt. Det är ännu inte fastställt vad som stulits.

02.44 polisen fick samtal om brand i byggnad utanför Väderstad. Det visade sig vara ett obebott hus som brann. Polisen har påbörjat en utredning om mordbrand.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra