Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Kungsgatan, Norrköping, Linköping, Gustav Adolfsgatan, Östergötlands län

07.40 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 45-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.19 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Kungsgatan i Norrköping fick en man i 20-årsåldern följa med för provtagning och förhör, misstänkt för ringa narkotikabrott. Han frigavs efter förhöret.

00.44 polisen fick samtal om att en kvinna kunde befinna sig i en utsatt situation någonstans i Linköping. Polisen påbörjade ett utredningsarbete för att söka reda på var kvinnan befann sig och vad som hänt. Detta arbete resulterade i att kvinnan anträffades i en bostad i centrala Linköping.  Polisen tillkallade en ambulans som förde den drabbade kvinnan till sjukhus för vård. Hon har inte kunnat förhöras men polisen har startat två utredningar, en om våldtäkt och en om grov misshandel. En man som kan misstänkas för de båda brotten har också anträffats och gripits. Han är i 35-årsåldern. Den drabbade kvinnans skadeläge är fortfarande oklart. Mannen är fortfarande vid 08-tiden gripen. Den aktuella bostaden där händelsen misstänks ha inträffat är avspärrad och där kommer kriminaltekniker att genomföra en kriminalteknisk undersökning för att om möjligt bringa ytterligare klarhet i vad som inträffat.

Uppdatering kl 09.55: Den misstänkte mannen har förhörts av polisen och sedan blivit anhållen av åklagare.

04:32 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Gustav Adolfsgatan i Linköping fick en man i 30-årsåldern följa med för provtagning och förhör, misstänkt för ringa narkotikabrott. Han frigavs efter förhöret.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Källa: https://polisen.se/aktuellt/handelser/2021/februari/20/20-februari-0814-sammanfattning-natt-ostergotlands-lan/

Mest läst av andra