Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Vasastaden, Linköping, Slakthusvägen, Norrköping, Söderköping, Koppargatan, Östergötlands län

06.22 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Två har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.06 en polispatrull träffade på en kraftigt påverkad man utomhus i Vasastaden, Linköping. Mannen misstänktes vara drogpåverkad och fick följa med för provtagning och förhör misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk. Mannen är i 25-årsåldern.

04.18 ett par polispatrull stoppade två bilister för rutinkontroll på Slakthusvägen i Norrköping. När polisen kontaktar den ena bilens ägare visar det sig att bilen är stulen från ett företag i Söderköping. Ägaren åkte till företaget och kontrollerade och då upptäcktes att det varit inbrott på företaget.

Den andra bilen som kontrollerades innehöll en större mängd koppar. Båda bilarna togs i beslag för kriminalteknisk undersökning och två personer greps misstänkta för stöld och tillgrepp av fortsaffningsmedel.

Polisen har åkt till företaget i Söderköping och spärrat av inför en kommande kriminalteknisk undersökning som sannolikt kommer att genomföras under dagen.

06.21 SOS-larm till polisen om bilbrand utomhus på Koppargatan i Norrköping. Det finns inledningsvis ingen misstanke om brott, bilen verkar ha börjat brinna i samband med att den körts.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra