Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Snickaregatan, Linköping, Stockholmsvägen, Östergötlands län

06.24 polisen har hittills detta hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning och förhör, misstänkt för drogpåverkan.

00.15 polisen fick samtal om misstänkt inbrott på Snickaregatan i Linköping. Polisen åkte till platsen för att undersöka vad som hänt och anträffades en man i källaren. Polisen tog en cykel i beslag som mannen tros ha tillgripit. Det är en man i 35-årsåldern som nu är misstänkt för ringa narkotikabrott genom innehav och eget bruk samt stöld. Den misstänkta narkotika togs också i beslag. Efter provtagningen fick mannen tillbrina resten av natten i arresten för tillnyktring.

00.38 SOS-larm till polisen om att en man anträffats liggande utanför polisstationen på Stockholmsvägen. Mannen ska ha uppvisat tydliga sjukdomssymptom och en ambulans förde honom till sjukhus. Ingen misstanke om brott.

02.06 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i stadsdelen Ryd i Linköping blev föraren, en man i 25-årsåldern misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott genom eget bruk och grov olovlig körning. Bilen ställdes på en parkeringsplats och polisen omhändertog bilnycklarna för att förhindra fortsatta trafikbrott.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra

Bråk Större bråk, Norrby.

Borås, Västra Götalands län

Polispatruller skickas till Norrby, efter samtal om bråk med flera inblandade. Enligt uppgift ska nå...