Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Östergötland.

Östergötland, Albrektsvägen, Norrköping, Kristinagatan, Linköping, Bråddgatan, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har hanterat ett 70-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits. Händelser i urval:

02.06 Det kom larm om att det brann i en restaurang på Albrektsvägen i Norrköping. Enligt vittnesuppgifter till polisen ska det ha setts ett par personer som slängde in något i restaurangen innan det började brinna. Räddningstjänst och polis kom dit. Restaurangen ligger på bottenplan i ett flerfamiljshus. Ingen verkar ha kommit till skada. Polisen sökte vittnen till händelsen, spårade med hund i området, och har spärrat av platsen för teknisk undersökning. En förundersökning om grov mordbrand har inletts. Det finns i nuläget ingen gripen.

03.18 Väktare kontaktade polisen om att någon hade gjort inbrott på en restaurang i centrala Norrköping. Polis kom dit. Entrédörren var sönderslagen och inga misstänkta personer fanns kvar. Polisen skrev en anmälan om försök till stöld genom inbrott.

04.46 Polisen larmades om att två män höll på att skruva på en bil som stod parkerad på Kristinagatan i Linköping. Inringaren hade sett dem springa iväg, och de lämnade en domkraft. Polis kom dit. Det visade sig att en katalysator hade stulits från en Toyota Prius. Polisen sökte efter spår och skrev en anmälan om stöld. De misstänkta kom undan.

04.58 Väktare kontaktade polisen om inbrott i en butik på Bråddgatan i Norrköping. Polis kom dit, ingen misstänkt fanns kvar. En dörr var uppbruten och det var tillrört i butiken. Polisen gjorde en brottsplatsundersökning och tog uppgifter för en anmälan om stöld genom inbrott. Det är oklart vad som kan ha stulits.

I övrigt har polisen hanterat rattfylleri, högljudda fester, åkt på larm från allmänheten och gjort egeninitierade kontroller. Natten har varit intensiv för polisen i Östergötland.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra