Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Arkösund, Simonstorp, Norrköpings Kommun, Ingelsta, Ågatan, Linköping, Trädgårdstorget, Kungsgatan, Gråbrödragatan, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Arkösund, Simonstorp, Norrköpings Kommun, Ingelsta, Ågatan, Linköping, Trädgårdstorget, Kungsgatan, Gråbrödragatan, Östergötlands län

07.10 polisen har hittills hanterat ett 90-tal rutinärenden. Majoriteten av dessa utan brottsmisstankar. Tre har gripits för brott, 14 har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.07 samtal kom till polisen om bråk på en resturang i Arkösund, Norrköping. Flera personer skulle enligt inringaren bråka och slåss. Polisen åkte till platsen och då hade läget lugnat sig. Polisen påbörjade en utredning om ofredande och ringa misshandel mot en drabbad man i 40-årsåldern som arbetade på platsen.

00.09 SOS-larm kom till polisen om trafikolycka på riksväg 55/56 norr om Simonstorp i Norrköpings kommun. En bilist hade kört in i ett vägräcke. Polisen åkte till platsen. Bilföraren har uppgett att han väjt för vilt och kört in i vägräcket. Ingen misstanke om brott och inga personskador.

00.27 SOS-larm till polisen om brand i fordon på E4  norrgående vid Ingelsta, Norrköping. Visade sig vara en bil vars motor hade utvecklat rök under färd. Ingen misstanke om brott.

01.42 en polispatrull stannade på Ågatan i Linköping med anledning av bråk på ett kafé. En person hade fått sårskador i ansiktet efter att ha träffats av glas. Polisen kallade på ambulans som förde mannen till sjukhus. En annan person, man i övre tonåren, omhändertogs för berusning och han blev misstänkt för ringa narkotikabrott genom innehav.

02.18 en polispatrull träffade på en man i 25-årsåldern som nyligen blivit bestulen på pengar och en elsparkcykel på Trädgårdstorget i Linköping. Polisen påbörjade en utredning om grov stöld med anledning av att den drabbade 25-åringen blivit bestulen på kontanter som han haft i handen samt en elsparkcykel. En misstänkt man i 20-årsåldern greps av polisen och han förhördes och blev senare anhållen av åklagare. En annan misstänkt man i övre tonåren skjutsades hem till vårdnadshavare.

02.23 polisen fick samtal om att en person hade blivit misshandlad nära korsningen Kungsgatan - Gråbrödragatan i Linköping. Polisen åkte till platsen och det visade sig senare att en person hade fått en sårskada från ett vass föremål i ena benet. Det är en man i 20-årsåldern och brottsrubriceringen är försök till mord/dråp. Detta förefaller vara en av flera händelser/brott som har eller kan ha koppling till varandra. Polisen har gripit en person för försök till mord. Två andra personer är gripna för grov misshandel på Ågatan. Alla inblandade i dessa händelser är män i 20-årsåldern.

Uppdatering 14.10: den man i 20-årsåldern som greps för försök till mord anhölls av jouråklagare under förmiddagen, skäligen misstänkt för försök till mord.

Sammanfattningsvis har det varit en mycket stökig natt i Linköpings centrum med flera grova brott.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra