Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Mårdtorpsgatan, Linköping, Gamla Övägen, Norrköping, Såpkullen, Lambohov, Östergötlands län

06.22 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits och en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning.

00.38 SOS-larm kom till polisen om brand i byggnad på Mårdtorpsgatan i Linköping. Polisen åkte till platsen och det visade sig brinna i mindre omfattning på ett lager. Branden släcktes och det finns ingen misstanke om brott.

01.58 SOS-larm kom till polisen om brand utomhus på Gamla Övägen i Norrköping. Polisen åkte till platsen och det visade sig vara en soptunna i plast som brann. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand.

01.59 polisen fick samtal från vaktbolag om inbrott i en livsmedelsbutik i stadsdelen Såpkullen i Norrköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om försök till stöld. Två glasrutor har krossats men ingen ska ha kunnat komma in i butiken.

02.41 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i Lambohov, Linköping blev en man i 30-årsåldern gripen för narkotikabrott i överlåtelsesyfte.  En annan man, i 20-årsåldern blev misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk och han fick följa med för provtagning och förhör.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra

Brand Brand i soprum, Broby.

Östra göinge, Skåne län

Larm inkommer om en brand i ett soprum på Västra Järnvägsgatan. Polis och räddningstjänst kör till p...