Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Linköping, Larsgatan, Boxholm, Vidingsjö, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Östergötland.

Östergötland, Linköping, Larsgatan, Boxholm, Vidingsjö, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 110 ärenden mellan kl 22 och 07. Två personer har gripits, se notis nedan, och 27 personer har frihetsberövats på grund av berusning, narkotikapåverkan, drograttfylleri, eller för att ha uppträtt stökigt i krogmiljön. De allra flesta av dessa ärenden inträffade i Linköping. Händelser i urval:

23.11 Polisen fick samtal om pågående bråk utomhus på S:t Larsgatan i Linköping. En man misshandlade en kvinna. Polis kom dit. Patrullerna fick tag i flera vittnen till händelsen. Mannen greps, misstänkt för misshandel och olaga hot i nära relation. Han anhölls under natten efter beslut av åklagare. Mannen är i 50-årsåldern. Kvinnan ska inte ha varit i behov av ambulans.

23.13 Polisen larmades om pågående inbrott på ett företag i Boxholm. Två personer syntes på en övervakningskamera. Polis kom dit och sökte av området med hund, men ingen misstänkt kunde anträffas. Polisen sökte spår och gjorde en brottsplatsundersökning, samt tog uppgifter för en anmälan om stöld genom inbrott. Det är oklart vad som kan vara stulet.

03.16 Det kom larm om bråk i en bostad i Vidingsjö, Linköping. Polisen kom dit. En man hade misshandlat en närstående kvinna. Det fanns barn i bostaden. Mannen greps, misstänkt för misshandel i nära relation, samt barnfridsbrott. Kvinnan bedömdes inte vara allvarligt skadad fysiskt.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra