Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Tryserum, Knäppingsborgsgatan, Norrköping, Östergötlands län

07.19 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 90-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits, 14 har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fem har fått följa med för provtagning och förhör på grund av misstanke om drogpåverkan.

00.15 ett SOS-larm kom till polisen om att en trafikolycka skulle ha inträffat på länsväg 797 i Tryserum, där en bilist skulle ha kört av vägen. Polisen åkte till platsen och det visade sig att ingen person hade skadats. Det finns inte heller någon misstanke om brott. Föraren har uppgivit att han väjt för vilt.

02.51 polisen kallades till Knäppingsborgsgatan i Norrköping. En mycket upprörd inringare hade svårt att förklara vad som hänt men polisen åkte till platsen för att kontrollera vad som hänt. När polisen kontrollerade källaren på adressen upptäcktes två uppbrutna dörrar och därefter anträffades en person som var i färd med att bära ut stöldgods från ett utrymme. Det utburna stöldgodset verkade vara framställt för att transporteras bort från platsen. Det var bland annat elektronik, musikutrustning och en dator till ett ungefärligt värde av ca 50 000:-

Personen som anträffats, en man i 25-årsåldern greps, misstänkt för stöld genom inbrott. Han är i skrivande stund forfarande gripen och kommer att förhöras inom kort.

Polisen har under natten hanterat ett antal bråk och misshandelsfall, huvuddelen krogrelaterade, med påverkade personer, utan några större skador och utan frihetsberövande.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Polisen vill påminna trafikanter om halkrisken med anledning av väglaget. Kör med vinterdäck och med anpassad hastighet så minskar du risken för olyckor. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra

Bråk Bråk Lindvallen

Malung-Sälen, Dalarnas län

Ett större bråk har uppstått på Hundfjällets anläggning. När polis kom till platsen var läget lugnt....