Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Haga, Norrköping, Folkets Park, Folkborgsvägen, Västanågatan, Albrektsvägen, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Haga, Norrköping, Folkets Park, Folkborgsvägen, Västanågatan, Albrektsvägen, Östergötlands län

07.20 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 120-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits för brott, 16 personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och 20 har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

02.00 polisen kallades till en byggarbetsplats i Haga, Norrköping där en inringare misstänkte att det var pågående inbrott i en byggcontainer. Polisen åkte till platsen och var framme efter några minuter. Gärningspersonerna hade hunnit lämnat platsen, oklart vart de tagit vägen. En container på platsen hade ett uppsågat hål varför polisen påbörjade enutredning om försök till stöld. Det verkar inte som att något saknas från containern.

02.12 en polispatrull som befann sig vid Folkets Park på Folkborgsvägen i Norrköping fick kännedom om att en person hade angripit en ordningsvakt. Det var en berusad man i 30-årsåldern som polisen omhändertog och transporterade till polisarresten för tillnyktring. Han är nu misstänkt för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och ringa narkotikabrott genom eget bruk. Han kommer att förhöras när han nyktrat till och friges därefter.

02.31 polisen kallades till ett uteställe på Västanågatan där ordningsvakter hade omhändertagit en bråkig påverkad person. Mannen, som visade sig vara i 25-årsåldern omhändertogs och fördes till polisstationen för tillnykring. Han var stökig även när polisen ingrep och han belades med handfängsel och spottluva för att förhindras att göra brott mot den ingripande personalen. han är nu misstänkt för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Kommer att förhöras när han nyktrat till och därefter friges.

04.42 ett SOS-larm kom till polisen om att en trafikolycka inträffat på Albrektsvägen i Norrköping. Polisen åkte till platsen och det visade sig vara en bilist som kört in i en stolpe. En man i 30-årsåldern blev misstänkt för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik. han fördes till sjukhus med ambulans.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Bilister påminns om halkrisken som råder just nu. använd vinterdäck och anpassa hastigheten till rådande väglag.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra