Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Lundby, Mjölby, Motala, Östergötlands län

06.00 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits för brott, ingen har omhändertagits för berusning/ordningsstörning,  ingen har heller behövt följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

04.41 polisen fick samtal om att ett inbrottslarm hade utlöst på en skola i Västra Lundby i Mjölby. Det visade sig att en glasruta var krossat på skolan och att någon kan ha varit inne för att stjäla, oklart vad. Räddningstjänsten täckte för glasrutan och polisen påbörjade en utredning om stöld genom inbrott.

05.37 en person ringde till polisen men hade vissa svårigheter att göra sig förstådd. Polisens operatör uppfattade samtalet som att mannen hotade att anlägga brand på Socialtjänstens lokaler i Motala. Polisen kom överens med mannen att de skulle träffas vid polishuset i Motala. När en polispatrull träffade på mannen utanför polishuset visade det sig att han bar på en dunk med bensin och han hade även en tändare med sig. Polisen grep mannen, som är i 55-årsåldern för förberedelse till mordbrand. Föremålen togs i beslag. Mannen kommer att förhöras och därefter kommer en åklagare att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra