Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Ekholmen, Linköping, Vilbergen, Norrköping, Östergötlands län

06.00 polisen har hittills detta dygn hanterat ett25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits,en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning.

01.11 polisen fick uppgifter om att en person kunde ha blivit utsatt för misshandel i en bostad i stadsdelen Ekholmen, i Linköping. Polisen åkte till en bostadsadress för att utreda vad som hänt. Väl inne i en bostad fick polispatrullen misstankar om att en kvinna hade utsatts för misshandel och olaga hot i relation. Den drabbade kvinnan förhördes och en utredning inleddes. Mannen, som är i 35-årsåldern, var kvar i bostaden och kunde gripas, misstänkt för misshandel och olaga hot. Mannen är när detta skrivs fortfarande gripen, förhöret är fördröjt på grund av mannens berusningsgrad. När mannen har nyktrat till kommer han att förhöras och därefter kommer enåklagare att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen.

Uppdatering 13.35: Den gripne mannen anhålls av åklagare kl. 09.29, skäligen misstänkt för misshandel.

05.38 polisen fick samtal om att en man befann sig i ett trapphus till ett bostadshus i Vilbergen, Norrköping. Mannen såg ut att ha ett vapen bredvid sig. Polisen åkte till platsen för att kontrollera uppgifterna. Mannen hittades och han hade en typ av pistol i sin närhet. Pistolen är inte undersökt närmare, men verkar vara en kolsyrepistol. Polisen inledde en förundersökning om brott mot vapenlagen och tog vapnet i beslag. Mannen, som är i 30-årsåldern är även misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav. En mindre mängd misstänkt narkotika togs också i beslag. Både vapnet och narkotikan ska undersökas/analyseras. Mannen omhändertogs för tillnyktring och när han nyktrat till kommer han att förhöras som misstänkt.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Mest läst av andra