Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Linköping, Norrköping, Länken, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning natt i Östergötland.

Östergötland, Linköping, Norrköping, Länken, Östergötlands län

Natten har varit mycket intensiv för polisen i region Öst. I Östergötland har 109 ärenden hanterats mellan kl 22 och 06.

En man i 35-årsåldern greps strax före kl 06 på en adress utanför Linköping. Han är misstänkt för olaga hot, alternativt grovt olaga hot. Den som har utsatts är en man som kör taxi. Händelsen utspelade sig efter en körning till adressen. Taxichauffören ska då ha blivit hotad med ett vapenliknande föremål. Polisen fick samtalet vid 03.40. Med anledning av misstanken om att det fanns vapen på platsen så skickade polisen flera patruller till adressen. Polisen lyckades övertala mannen att komma ut. Ytterligare fyra män som också ska ha åkt taxi till adressen i samma sällskap har hämtats till förhör.

Sammanlagt 23 personer blev omhändertagna eller frihetsberövade i länet under natten. Det handlar om fylleri, ringa narkotikabrott och flera personer som blev avvisade för störande av allmän ordning. En del av ärendena kunde kopplas till en musikfestival i centrala Linköping.

Den kvinna som anmäldes försvunnen i Norrköping under lördagen är fortfarande inte anträffad. Polisen ber allmänheten om hjälp att hitta henne. Mer information finns i länken nedan:

Mest läst av andra