Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Ågatan, Linköping, Norrköping, Hageby, Tornby, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Östergötland.

Östergötland, Ågatan, Linköping, Norrköping, Hageby, Tornby, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har hanterat 115 ärenden mellan kl 22 och 06. Tre personer har gripits och 25 har frihetsberövats på grund av fylleri, rattfylleri, narkotikabrott eller störande av allmän ordning.

Det har varit en intensiv natt där det har varit mycket krogrelaterade ärenden med fylleri och narkotikabrott. En polisbil blev vandaliserad av en aggressiv man på Ågatan i Linköping. Han greps för att få klarhet i hans identitet och fördes till polisstationen.

Polisen har också hanterat ett flertal lägenhetsbråk i länet där en eller flera inblandade har varit berusade.

01.35 Polisen fick samtal om ett bråk i ett trapphus till ett flerfamiljshus i centrala Norrköping. Polis kom till platsen och grep en man i 20-årsåldern, misstänkt för försök till grov misshandel. Han ska ha hållit i ett tillhygge och angripit en man. Ingen blev allvarligt skadad.

03.22 Polisen larmades till Hageby med anledning av ett relationsärende. En man skulle ha hotat en närstående kvinna, med ett tillhygge. Han greps, misstänkt för grovt olaga hot. Han är i 30-årsåldern.

05.12 En polispatrull stoppade en bilist i Tornby, Linköping. Mannen som körde misstänktes för rattfylleri och togs med för provtagning. Han är i 20-årsåldern. Polisen har åkt på flera lägenhetsbråk där en eller flera parter har varit berusade. Ingen har gripits eller blivit allvarligt skadad.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra