Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Ett sammandrag av nattens polisverksamhet i Polisområde Östergötland.

Östergötland, Strålsnäs, Boxholm, Strandgatan, Linköping, Bränntorp, Östergötlands län

06.39 polisen har sedan midnatt hanterat ett 45-tal ärenden av olika karaktär, de flesta utan att någon brottsmisstanke har konstaterats. Två personer har gripits och en har frihetsberövats av annat skäl.

01.06 en polispatrull stoppade en mindre lastbil för en fordons- och förarkontroll i Strålsnäs, Boxholm. Vid kontroll av föraren uppstod misstanke om drograttfylleri, grov olovlig körning samt brott mot knivlagen. En man i 30-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör.

03.19 en inringare kontaktade polisen eftersom han trodde att han bevittnat ett personrån på Strandgatan i Linköping. De misstänkta sprang från platsen men inringaren följde efter på cykel. flera polispatruller åkte till området och efter visst sökande påträffades två män i övre tonåren som kunde gripas för rån. Den drabbade är en man i samma ålder och han blev bestulen på bland annat sitt bankkort. Polisen vill rikta ett stort tack till inringaren, en man i 30-årsåldern. utan hans hjälp hade brottet troligen inte klarats upp.

04.39 trafikolycka i Bränntorp, Kinda. En bilist kört av vägen men inte skadats fysiskt. Bilen bärgades och det finns ingen misstanke om brott.

Inga grova brott har kommit till polisens kännedom under natten.

Mest läst av andra