Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Larsgatan, Linköping, Ulaxgatan, Motala, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett sammandrag av nattens polisverksamhet i Östergötland.

Östergötland, Larsgatan, Linköping, Ulaxgatan, Motala, Östergötlands län

00.15 en polispatrull stoppade en bilist för en fordons- och förarkontroll på S:t Larsgatan i Linköping. I bilen påträffades två personer som polisen misstänker vara drogpåverkade. Två män i 20- respektive 25-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör, misstänkta för ringa narkotikabrott.

00.25 en anmälare ringde till polisen och anmälde att en kvinna kan ha blivit utsatt för misshandel, oklart var den ska ha skett. Polisen åkte till den drabbade och påbörjade en utredning om misshandel. Den drabbade kvinna misstänks ha blivit knuffad så att hon fallit och skadat sig. Polisen träffade på den misstänkte i samband med att utredningen påbörjades och han kunde gripas och föras till polisstationen för förhör varefter åklagare kommer att besluta om den fortsatta förundersökningen.

04.14 väktare ringer till polisen och anmäler att man har gripit en misstänkt tjuv efter ett inbrottslarm på ett företag på Ulaxgatan i Motala. Polisen åkte till platsen och övertog gripande och förde mannen till polisstationen för förhör, varefter åklagare kommer att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen. Han misstänks ha brutit  upp en dörr och därefter gått in och tagit två boxar cigaretter och han möttes av väktare när han kom ut. Mannen, som är i 40-årsåldern misstänks även för ringa narkotikabrott, eget bruk eftersom han misstänks vara drogpåverkad.

Inga andra grova brott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra