Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Ljungsbro, Linköping, Norsholm, Norrköping, Tannefors, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Östergötland.

Östergötland, Ljungsbro, Linköping, Norsholm, Norrköping, Tannefors, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har mellan kl 22 och 06 hanterat 42 ärenden. Natten har överlag varit lugn. Ingen har gripits. Fyra personer har frihetsberövats i samband med misstankar om narkotikapåverkan och/eller rattfylleri.

Vid 22.30-tiden kontrollerade polisen A-traktorer i Ljungsbro, Linköping. Det resulterade bland annat i en ordningsbot till en 16-årig kille för onödigt störande körning. En 17-årig kvinna blev misstänkt för olovlig körning då hon körde en A-traktor som var ombyggd på ett sätt så att den var att betrakta som en personbil.

23.55 Polisen fick samtal om en bensinsmitning från en bensinstation i Norsholm, Norrköping. Bilisten körde sedan söderut. Polisen åkte ut och fick stopp på bilen utanför Linköping. Personerna i bilen kontrollerades och identifierades. Föraren fick åka med polisen tillbaka till bensinstationen och betala för drivmedlet.

00.55 Väktare larmade om inbrott på en skola i Tannefors, Linköping. Ett inbrottslarm ljöd och någon hade brutit upp ett fönster. När polis kom till platsen konstaterades att ingen verkade ha varit inne i lokalerna. Polisen upprättade en anmälan om försök till stöld. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Dessutom har polisen hanterat fem ärenden under natten med personer som har mått dåligt psykiskt och där det fanns risk för att de ville skada sig själva. Samtliga ärenden slutade bra.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra