Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: Sammanfattning av natten i Östergötland. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Östergötland.

Östergötland, Drottninggatan, Norrköping, Ekängen, Linköping, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 55 ärenden mellan kl 22 och 06. Två personer har gripits, se notiser nedan. Händelser i urval:

23.27 En polispatrull meddelade ledningscentralen att de hade stoppat två män i 25- och 30-årsåldern på Drottninggatan i Norrköping. Båda åkte på samma elsparkcykel och fick därför böter på 500 kronor var.

01.37 Polisen fick samtal om att två män gick och strök runt längs hus på olika tomter i Ekängen, Linköping. De hade också tittat in i bilar. Polis kom dit och fick syn på männen. De försökte springa ifrån polisen, men en av dem kunde gripas, misstänkt för stöld. Polisen behövde använda OC-sprej och handfängsel vid ingripandet. Han är i 35-årsåldern och förekommer sedan tidigare för stölder i internationella brottsnätverk. Mannen hade en bilnyckel på sig och i bilen hittades bland annat motorsåg, elsparkcykel och verktyg. Polisen tog godset och bilen i beslag. Den andre mannen kunde inte hittas.

03.34 Polis larmades till en bostad i Norrköping på grund av bråk mellan en man och en kvinna. Polis kom dit och mannen, som är i 40-årsåldern, kunde gripas. Han är misstänkt för misshandel i relation. Den drabbade kvinnan var inte i behov av sjukhusvård.

Utöver detta har polisen hanterat psykisk ohälsa, fler trafikbrott, viltolyckor, fylleri, m.m.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra