Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: Sammanfattning av natten i Östergötland. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Östergötland.

Östergötland, Linköping, Boxholm, Fiskeby, Norrköping, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har hanterat ett 90-tal ärenden mellan kl 22 och 07. Två personer har gripits, se notis nedan. Cirka 25 personer har frihetsberövats på grund av berusning, narkotikapåverkan, störande av allmän ordning, m.m.. Händelser i urval:

00.06 Polis larmas till en adress i Linköping där en man hade varit våldsam mot en närstående kvinna. Polis kom dit. Mannen kunde gripas. Han är misstänkt för misshandel i relation i flera fall, samt olaga hot och skadegörelse. Mannen var för berusad för att kunna förhöras på ett rättssäkert sätt. Vid kl 07.30 var han därmed fortsatt gripen. Han är i 60-årsåldern. Den drabbade kvinnan var inte i behov av ambulans.

03.41 Polis larmas till Boxholm. En man skulle ha försökt våldta en kvinna inne i en bostad. Polis kom dit och mannen kunde gripas utomhus i närheten av aktuell bostad. Polisen behövde använde både OC-sprej, hand- och fotfängsel för att få kontroll på mannen. Han är i 25-årsåldern. Mannen är gripen för försök till våldtäkt, misshandel, samt ringa narkotikabrott eget bruk. Han var för berusad för att kunna förhöras på ett rättssäkert sätt och var vid 07.30-tiden fortsatt gripen.

06.02 Det kom larm om brinnande bilar på en bilskrot vid Fiskeby, Norrköping. Polis och räddningstjänst kom dit. Det var tre bilar som brann. Polisen misstänker att branden var anlagd och skriver en anmälan om skadegörelse genom brand. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

I övrigt har polisen hanterat en hel del larm om bråk, fylla, skadegörelse, psykisk ohälsa, m.m.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra