Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Linköping, Lambohovsleden, Kungsvägen, Mjölby, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Östergötland.

Östergötland, Linköping, Lambohovsleden, Kungsvägen, Mjölby, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har hanterat ett 60-tal ärenden mellan kl 22 och 07. Händeler i urval:

Polis kallades under kvällen till en bostad i Linköping. En kvinna hade blivit utsatt för en våldsam man som hon har haft en relation med. Mannen ska utsatt kvinnan för misshandel och sedan lämnat platsen. Polisen kunde gripa honom på en annan adress i Linköping. Kvinnan var inte i behov av ambulans. Mannen anhölls under natten av åklagare, misstänkt för två brott i nära relation, misshandel och grovt olaga hot. Han är i 25-årsåldern.

02.59 En polispatrull meddelade att de hade följt efter en bilist på Lambohovsleden och att föraren hade kört ut på ett fält och sedan sprungit från platsen. Polisen fick tag i föraren, en man i 60-årsåldern. Han blåste positivt vid kontroll för nykterhet och blev misstänkt för rattfylleri. Han togs med för ytterligare provtagning.

05.03 Väktare kontaktade polis om inbrott i en butik på Kungsvägen i Mjölby. Väktare och polis kom dit. En ruta var trasig. Ingen misstänkt kunde anträffas på platsen. Polisen sökte i området utan framgång, dokumenterade vad som hade hänt, och tog uppgifter för en anmälan om stöld genom inbrott. Det är oklart vad som kan ha stulits.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra