Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: Sammanfattning av nattens händelser. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser.

Sandgatan, Norrköping, Östergötlands län

Sedan 22:00 igår kväll har polisens regionledningscentral hanterat ett 100-tal ärenden i Östergötlands län. De flesta av ärendena inkom innan midnatt och majoriteten är av rutinkaraktär.

03:05 Polisen larmades till Sandgatan i Norrköping efter att flera samtal hade inkommit gällande höga smällar som man tyckte lät som pistolskott. På platsen kunde polisen konstatera att det fanns hål i en fönsterruta. Polisen misstänker att hålen har uppkommit genom att någon har skjutit mot fönstret. Ingen person befann sig i lägenheten och ingen har kommit till skada. Polisen spärrade av ett område runt byggnaden och kriminaltekniker beordrades till platsen. Vittnen förhördes. En förundersökning om grovt vapenbrott och grovt olaga hot är påbörjad. Eventuellt har en moped setts lämna platsen i samband med smällarna. Flera patruller sökte efter gärningspersonen/personerna men tyvärr utan resultat. Polisen är angelägen om att ta emot tips från personer som sett, hört eller på annat sätt har uppgifter att lämna om händelsen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra