Karta som med röd fyrkant ramar in Norrköping, Brandkärr, Nyköping, Södermanlands län, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Tisdag-onsdag natt, 14-15/8. Polisregion Öst.

Norrköping, Brandkärr, Nyköping, Södermanlands län, Östergötlands län

Natten mot onsdagen den 15/8 har med några få undantag varit lugn i Region Öst.

Regionsledningscentralen har registrerat och hanterat sammanlagt 110 händelserapporter mellan kl. 22:00 och 05:00.

En person har gripits i regionen under senkvällen och natten, se nedan.

Sex personer har omhändertagits och två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri eller påverkan av droger.

NOTERBART:

Misstänkt mordbrand i Norrköping, se tidigare notis.

Kl. 22:27 larmades polis till en matvarubutik i området Brandkärr i Nyköping med anledning av en stökig man som tillgripit varor i butiken. Mannen hade stoppats utanför kassalinjen av butikspersonal som fått med honom in i butiken igen. Medan polispatrullen var på väg till platsen inkom ny information om att den misstänkte nu slagit till en ur personalen och lyckats springa från butiken, han kunde dock fångas in av polispatrullen efter någon minut. Den misstänkte, som är 30-årsåldern, greps. Han är nu misstänkt för rån (motvärnsfallet) alternativt ringa stöld och misshandel.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra