Karta som med röd fyrkant ramar in Vimanshäll, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning Larm om höga smällar i området Vimanshäll.

Vimanshäll, Linköping, Östergötlands län

21.06 Polis larmades till Vimanshäll med anledning av att flera personer hört höga smällar, liknade skott, i området. Flera polispatruller var snabbt på plats i området. Snart inkom även samtal till larmcentralen om att en person blivit skadad. Den skadade personen fördes till sjukhus. Polisens presstjänst har i nuläget inga uppgifter gällande personen skadeläge.

21.18 Polis på plats pratar med personer som har befunnit sig på platsen, för att få en lägesbild över vad som har hänt.

21.20 En plats utomhus har spärrats av och betraktas som en brottsplats. Polisen misstänker att en skottlossning kan ha skett. 

22:35 Avspärrningen har utökats så busstrafiken påverkas i området. 

22:51 Ingen person har gripits. Rättsläget är just nu försök till mord. Polis arbetar dels med att säkra förundersökningen, leta efter en misstänkt gärningsperson eller gärningspersoner samt att förhöra vittnen.

23:12 Målsägande är en man i 30-årsåldern. Polisen genomför dörrknackning samt undersöker kameror i området för att se om det kan finnas intressant material där. 

23:33 Polisen är intresserade av tips och iakttagelser. Både individer och fordon är av intresse vid tidpunkten för skottlossningen. 

23:42 Polisens kriminaltekniker kommer åka till brottsplatsen för att genomföra en kriminalteknisk undersökning och säkra eventuella spår. 

02:53 Avspärrningen hävd och busstrafik kan åter ta sig fram.

Uppdatering torsdag 09:04

En person har under natten gripits och anhållits misstänkt för försök till mord. Frågor gällande detta hänvisas till Åklagarmyndigheten. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra