Karta som med röd fyrkant ramar in Eneby, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning, misstänkt Misstänkt grovt vapenbrott i Norrköping.

Eneby, Norrköping, Östergötlands län

21:21 larmas polis till en adress i Eneby i Norrköping efter att inringare hört flertalet smällar i området.

Polisen rycker ut till platsen med flertalet patruller där man just nu arbetar med att säkra platsen genom att upprätta avspärrningar och utrymma området.

22:00 En förundersökning gällande grovt vapenbrott samt grovt olaga hot har inletts. Det är ännu oklart om någon skadats fysiskt i samband med händelsen. Polisen har ännu inte gripit någon till följd av detta.

 Uppdatering 22:20: Det rör sig om flertalet skotthål i ett fönster som anträffats i ett bostadshus.

Brottsplatsen har spärrats av för teknisk undersökning.

Uppdatering 22:44: Polisen har senare anträffat flertalet skotthål i en vägg samt dörrkarm på den aktuella adressen. Man har även hittat tomhylsor i byggnadens trapphus.

Polisen arbetar i detta nu bland annat med att knacka dörr i området och söka vittnesuppgifter.

Uppdatering 00:00 Man arbetar vidare med att säkra spår och insamla mer information om misstänkt aktivitet i området runt den tiden smällarna hörts. 

Polisen är intresserad av vittnesuppgifter från allmänheten efter händelsen. Om man sett, hört eller på något sätt iakttagit något avvikande är man välkommen att höra av sig till polisen på 114 14.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra