Skottlossning Skottlossning i Norrköping.

Slottsgatan, Norrköping, Östergötlands län

01.20 polisen fick flera samtal via SOS om skottlossning på Slottsgatan i Norrköping. 

01.23 polisen är framme på platsen och börjar utreda vad som hänt.

01.30 det är fastställt att det rör sig om grovt våldsbrott och ett område spärras av på Slottsgatan. Ytterligare polisresurser skickas till Slottsgatan.

02.28 två personer är mycket allvarligt skadade. Polisen arbetar med att hålla förhör med personer som finns/fanns på platsen vid tiden för händelsen.

Personer som har gjort iakttagelser på och omkring Slottsgatan uppmanas att ta kontakt med polisen på plats eller ringa polisen på 114 14.

02.40 en person hämtades till förhör.

03.10 polisens brottsrubricering är inledningsvis försök till mord.

03.10 polisens kriminaltekniker påbörjar arbetet på Slottsgatan. De båda drabbade personerna är ännu inte säkert identifierade.

04.40 den som tidigare hämtades till förhör har nu förhörts av polisen och sedan lämnat polisstationen. Ingen är i nuläget frihetsberövad i utredningen. 

06.00 de två drabbade har avlidit av sina skador. De är båda män, i 45- respektive 40-årsåldern. Deras närmaste anhöriga är underrättade.

Brottsrubriceringen är mord i två fall.

07.00 polisen har beslutat om särskild händelse, vilket bland annat innebär att det underlättar ledningen av insatsen och att alla nödvändiga resurser enkelt kan tas i anspråk. Läs mer i länken om särskild händelse.

08.45 en av de avlidna var hemmahörande i Östergötlands län och den andra i Örebro län. 

Mest läst av andra

Detonation Explosion

Karlstad, Värmlands län

Samtal inkommer till polisens regionledningscentral kl. 23.39. Man har hört någon form av explosion....