Karta som med röd fyrkant ramar in Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld/inbrott Inbrott på två restauranger.

Linköping, Östergötlands län

08.46 Polisen fick samtal om att det hade varit inbrott på en restaurang i centrala Linköping.

Polis kom dit och kunde konstatera att det fanns brytmärken på kassan och ett vinskåp. Det var oklart vad som eventuellt var stulet.

En stund senare kontaktades polisen om att det även hade varit inbrott i en intilliggande restaurang. Det var tillrört i lokalen och det hade stulits en dator, två surfplattor, mat och glass.

Polisen har haft tekniker på adresserna för brottsplatsundersökningar och arbetar med att få mer klarhet i vad som har stulits och vem som kan ha gjort det.

14.15 Två män har gripits, misstänkta för stöld vid inbrotten. De är i 40- och 65-årsåldern. Männen greps på en adress i Linköping och vid gripandet anträffade polisen en hel del gods som polisen misstänker är stöldgods.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra