Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län.

Karta som med röd fyrkant ramar in Borensberg, Ljungsbro, Motala, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld/inbrott Två män misstänkta för inbrott i restaurang.

Borensberg, Ljungsbro, Motala, Östergötlands län

08.00 Polisen kontaktades angående ett inbrott i en restaurang i Borensberg. Två personer ska ha setts plocka in misstänkt stöldgods i en bil i närheten av restaurangen vid 07.30-tiden.

Registreringsnumret på bilen ledde till en adress i Ljungsbro. Där anträffades två män. Den ena mannen försökte springa från platsen men hanns ikapp av polis.

Vid husrannsakan i bostaden och tre bilar, så hittades bland annat alkohol och en okänd summa kontanter som misstänks ha stulits från restaurangen i Borensberg. Polisen hittade även vad som misstänks vara en kolsyrepistol.

Männen, som är i 20- respektive 40-årsåldern, förhördes på plats. Polisen har genomfört de initiala utredningsåtgärder som behövs för stunden, och bedömde därmed att männen inte kan förstöra utredningen, och att de därmed inte behövde gripas i nuläget. Männen är misstänkta för stöld genom inbrott, och brott mot vapenlagen.

Polisen Östergötland

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra