Karta som med röd fyrkant ramar in Örtomta, Finspångs Kommun, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld/inbrott Ytterligare stölder av sadlar från stall.

Örtomta, Finspångs Kommun, Östergötlands län

Polisen har tagit emot två nya anmälningar om stöld av sadlar i Linköpingsområdet.

Det ena inträffade i närheten av Fillinge, någon gång mellan 22-tiden på måndagen tills att det upptäcktes vid 15-tiden på tisdagen. Någon har brutit upp ett hänglås till en sadelkammare och stulit sadlar och stigbyglar till ett uppskattat värde på cirka 100 000 kronor.

Det andra ärendet kom in till polisen i dag, onsdag. Någon ska ha brutit upp en dörr för att ta sig in i sadelkammaren. Där ska det ha stulits dyra sadlar, mindre dyra varianter har lämnats kvar. Stölden ska ha skett mellan kl 23.30 på tisdagen och 06.30 på onsdagen. Mängden och värdet på det stulna är något oklart i nuläget. Stallet ligger i Örtomta-trakten.

Polisen har varit på plats för att dokumentera brottsplatserna och söka efter spår. Det finns i nuläget ingen misstänkt. Den som har sett personer eller fordon som kan sättas i samband med inbrotten bör ringa polisen på 114 14. Man kan också tipsa på polisens hemsida. Se länk nedan. Där kan man lägga in bilder på exempelvis misstänkta fordon eller annat.

För två veckor sedan inträffade flera stölder av sadlar i Finspångs kommun. Polisen undersöker om stölderna har ett samband.

Det finns en del saker man kan göra för att minska risken för stölder från stall:
- Ha bra ytterbelysning, gärna med rörelsedetektor.
- Förvara sadlar och annan dyrbar utrustning i ett utrymme med rejäla lås, gärna larmat.
- Lås fast sadlar på väggmonterade byglar, så kallade sadellås.
- Märk sadlar och annan dyrbar utrustning med MärkDNA.

UPPDATERING 13.30: Ytterligare två anmälningar om stölder av sadlar har kommit in till polisen vid lunchtid i dag. Båda handlar om stölder från stall i Örtomta-trakten. I det ena ärendet ska stöldgodset vara värt cirka 35 000 kronor.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra