Karta som med röd fyrkant ramar in Stångebro, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld Inbrott hos bilhandlare under helgen. Däck och fälgar stulna.

Stångebro, Linköping, Östergötlands län

08:45 Polisen kontaktades av en bilhandlare i området Stångebro efter att man upptäckt att man hade utsatts för inbrott och stöld någon gång under helgen. Gärningsperson/gärningspersonerna hade monterat bort däck och fälgar på femton bilar av större modell. Bilarna hade sedan lämnats stående på karosserna vilket orsakade skador på bilarna. Godsvärdet bedöms överstiga en miljon kronor. Bilarna stod uppställda utomhus på ett inhängnat område, i vilket man hade tagit sig in genom att ta sönder stängsel.
 
13:50 Polisens tekniker är på plats och genomför en brottsplatsundersökning.

I nuläget finns ingen misstänkt för stölderna. En furundersökning gällande grov stöld har inletts.  Polisen misstänker att den stora mängden däck på fälg har lastats i ett större fordon och är därför intresserad av iakttagelser av fordon och personer i området som man upplever har betett sig på ett sätt som verkar misstänkt.  

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra