Karta som med röd fyrkant ramar in Skänninge, Mjölby, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld Stor mängd växtskyddsmedel stals från lantbrukare i Skänninge.

Skänninge, Mjölby, Östergötlands län

09.23 Polisen har tagit emot en anmälan om stöld av en stor mängd växtskyddsmedel från en förrådsbyggnad som tillhör en lantbrukare i Skänningeområdet. Stölden ska ha skett någon gång mellan klockan 16.00 på fredagseftermiddagen och 08.30 på måndagsmorgonen.

Enligt uppgifter i anmälan är det växtskyddsmedel i form av olika kemiska preparat som har stulits – bland annat svampmedel, ogräsmedel, näringsämnen och gödsel. Värdet på det stulna godset beräknas till cirka en miljon kronor.

Det stulna godset väger flera ton vilket sannolikt betyder att den eller de som utfört stölden lastat godset i en lastbil, eller annat större fordon, för transport från brottsplatsen.

Polisen rubricerar ärendet som grov stöld och en brottsplatsundersökning kommer att utföras under måndagen.

Polisen är mycket intresserad av tips och iakttagelser i området som kan sättas i samband med stölden. Den som har tips eller annan information att lämna kan ringa 114 14.

Mest läst av andra