Karta som med röd fyrkant ramar in Godegård, Medevi, Karlsby, Motala, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld Flera stölder av ridutrustning i Motalaområdet.

Godegård, Medevi, Karlsby, Motala, Östergötlands län

Natten mot tisdagen skedde inbrott och stölder från tre stall strax norr om Motala – i trakten av Godegård och Medevi. Vid samtliga inbrott stals ridsadlar till stora värden.

Minst 13 sadlar och en del sadel-/ridtillbehör har anmälts stulet vid de tre inbrotten. Det totala godsvärdet är oklart men det handlar om betydande värden. Vid en av stölderna har till exempel fyra sadlar till ett sammanlagt värde av 80 000 kronor anmälts stulna.

Natten mot fredagen anmäldes ytterligare en stöld från ett stall norr om Motala – i trakten av Karlsby.

Tolv ridsadlar och en del sadeltillbehör har stulits. Värdet på de stulna ridsadlarna beräknas till cirka 62 000 kronor.

Polisen utreder händelserna som stöld genom inbrott och polisens tekniker har varit på de olika brottsplatserna och utfört brottsplatsundersökning i syfte att säkra spår.

Med tanke på brottstid och var stölderna har skett så misstänker polisen att det kan röra sig om samma gärningspersoner.

Polisen är intresserad av tips och iakttagelser som kan sättas i samband med stölderna, till exempel obekanta fordon som har rört sig i ett område. Om någon har gjort iakttagelser eller har andra tips som gör att stölderna kan klaras upp tar polisen gärna emot dessa på 114 14.

I akuta fall eller vid pågående brott ring 112.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra