Karta som med röd fyrkant ramar in Flintvägen, Porfyrvägen, Solsättersgatan, Östergötland, Motala, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld Stöld av rattar och instrumentpanel i flera bilar.

Flintvägen, Porfyrvägen, Solsättersgatan, Östergötland, Motala, Östergötlands län

Polisen fick under morgonen flera samtal om inbrott i bilar i Motala. Två BMW och en Volkswagen har drabbats. Det har stulits rattar och instrumentpanel. Stölderna har inträffat under natten, på Flintvägen, Porfyrvägen och Solsättersgatan. Det sistnämnda ärendet, stannar eventuellt på försök till stöld. Ingenting verkar vara stulet och troligen har tjuven eller tjuvarna blivit störda och lämnat platsen. En av bilarna hade en krossad sidoruta, de andra ska ha öppnats på annat sätt som inte skadat bilen.

Polisen har tagit upp anmälningar om stöld och genomfört brottsplatsundersökningar. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Polisen önskar tips från allmänheten om någon har sett något som kan vara av intresse för utredningen.

Bilägare i Östergötland har varit förskonade under en period från denna typ av stölder, men nu kan det tyvärr återigen vara så att en liga som specialiserat sig på stölder av rattar m.m. finns i regionen.

Se länken nedan för brottsförebyggande åtgärder kring denna typ av brottslighet.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra