Karta som med röd fyrkant ramar in Lindö, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld Rattstöld ur BMW-bil.

Lindö, Norrköping, Östergötlands län

08:16 Polis larmades till Lindö i Norrköping med anledning av en stöld. Någon eller några gärningsmän ska under kvällen/natten till torsdag ha gjort inbrott och stulit en ratt, strålkastare och navigator från en BMW-bil. I nuläget finns ingen misstänkt och en brottsplatsundersökning kommer genomföras under dagen.

UPPDATERING:

Under torsdagseftermiddagen har ytterligare en anmälan om stöld ur bil i området Lindö kommit in. Någon gång under natten har någon tagit sig in i en bil som stod parkerad på en garageuppfart. Det som saknas ur bilen är ratt med airbag, instrumentpanel och extraljus. Tjuvarna passade även på att stjäla verktyg som fanns i bilen. Polisen har varit på plats och genomfört en brottsplatsundersökning. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Så gör du det svårare för tjuven:

* Parkera bilen på ett upplyst ställe eller i garage.

* Komplettera bilen med en godkänd rattkrycka, som ett extra mekaniskt stöldskydd och se till att den täcker krockkudden.

* DNA-märk dina bildelar, dekaler medföljer när man köper MärkDNA.

* Har du en så kallad key-less bil, förvara gärna nycklarna i en plåtburk. På så sätt förhindrar du att någon kan fånga upp nyckelsignalen och lura bilen att tro att nyckeln finns intill/i bilen.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra