Karta som med röd fyrkant ramar in Bråddgatan, Plankgatan, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld Två kvinnor drabbade av väskryckning.

Bråddgatan, Plankgatan, Norrköping, Östergötlands län

15.41 Polis larmades om att en kvinna i 70-årsåldern rånats på sin väska i Vilbergens centrum, Norrköping. Flera polispatruller beordrades till platsen. Det visade sig att gärningsmannen inte fått med sig väskan från platsen, då den kasse den förvarades i hade gått sönder och väskan hamnat i en kundvagn.

Polisen utreder händelsen som försök till grov stöld.

15.58 Polis larmades om att ytterligare en kvinna i 70-årsåldern rånats på sin väska. Denna gång i korsningen Bråddgatan/Plankgatan i Norrköping. Flera polispatruller beordrades till platsen. Gärningsmannen skulle ha fått med sig väskan men senare kastat iväg den.

Polisen utreder händelsen som grov stöld.

I båda fallen lämnade den misstänkte gärningsmannen platsen på cykel och det finns i nuläget ingen person misstänkt för brotten.

Polisen är intresserad av tips och iakttagelser med anledning av de båda händelserna. Den som har information om ärendet bör ringa 114 14.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra