Karta som med röd fyrkant ramar in Linköping, Norrköping, Tornby, Hageby, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld Polisen i Linköping och Norrköping har de senaste veckorna tagit emot flera anmälningar om fickstölder och försvunna plånböcker/mobiltelefon

Linköping, Norrköping, Tornby, Hageby, Östergötlands län

I Linköping utreder polisen just nu ett tio-tal anmälningar gällande fickstölder som skett från 30 april fram till i dag. Under samma tidsperiod har ett antal anmälningar om försvunnet gods kommit in från samma områden och det gör att polisen misstänker att det rör sig om totalt ett 40-tal stölder av mobiltelefoner och/eller plånböcker. Stölderna har skett i centrala Linköping och i Tornby.

I Norrköping utreder polisen idag fem anmälningar om fickstölder som skett under tidsperioden 30 april-15 maj. Även i Norrköping ser polisen ett ökat antal anmälningar om försvunnet gods under tidsperioden och det gör att polisen misstänker att det rör sig om totalt ett 30-tal stölder av mobiltelefoner och/eller plånböcker. Stölderna har skett i centrala Norrköping och i gallerian i Hageby.

Polisen har ännu ingen person misstänkt för stölderna.

Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som har gjort iakttagelser eller har andra tips som kan göra att stölderna kan klaras upp. Den som har tips ombeds att ringa 114 14.

Polisen vill också be allmänheten om extra vaksamhet, och att man har tillsyn över sina tillhörigheter, särskilt när man rör sig i folktäta områden. Detta för att motverka stölder.

Eventuella frågor om stölderna besvaras av presstalesperson Monica Bergström på telefonnummer 010-56 67 031.

Mest läst av andra