Karta som med röd fyrkant ramar in Norrköping, Gamla Riksvägen, Gamleby, Valdemarsvik, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld En gripen efter båtstöld i Norrköping.

Norrköping, Gamla Riksvägen, Gamleby, Valdemarsvik, Östergötlands län

20.37 en anmälare ringde till polisen och anmälde att han upptäckt att en bilist hade stulit anmälarens båt/trailer och kört iväg med den. Anmälaren hade precis mött bilisten på Gamla Riksvägen och såg att det var hans egen båt på släpet bakom bilen. Anmälaren vände, följde efter ekipaget och ringde till polisen.

Färden gick söderut på E22 och i närheten av Gamleby kunde polisen stoppa ekipaget. En person som fanns i den aktuella bilen greps av polisen och förs till polisstationen för förhör, misstänkt för stöld. Efter förhöret kommer åklagare att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen. Båten återlämnades direkt till anmälaren/båtägaren som gjort en mycket bra insats och hållit den misstänkta bilisten under uppsikt till polisen kunde ta över och gripa den misstänkte mannen, som ännu inte är identifierad.

2019-05-15, den misstänkte är en man i 40-årsåldern och han anhölls av åklagare kl. 02.28 på sannolika skäl misstänkt för stöld. 

Mest läst av andra