Karta som med röd fyrkant ramar in Ringgatan, Skänninge, Mjölby, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikbrott Förarlös bil rullade in i räcke.

Ringgatan, Skänninge, Mjölby, Östergötlands län

12.28 SOS larmade polisen till Ringgatan i Skänninge där en bil skulle ha kört in i ett vägräcke. Bilföraren ska sedan kört från platsen.

Polisen åkte till platsen för att undersöka vad som hänt. När polisen var där kom bilisten och bilföraren tillbaka till olycksplatsen.

Det visade sig att bilföraren, som är taxichaufför, varit på platsen och gått ur bilen utan att lägga i växel/parkeringsläge/handbromsen. Plötsligt hade bilen börjar rulla nerför en sluttning och in i ett vägräcke. I bilen ska en passagerare ha befunnit sig under händelsen. Ingen person skadades dock.

Taxichauffören misstänks för att ha brutit mot trafikförordningen genom att hen ej vidtagit åtgärder för att fordonet ej skulle komma igång av sig självt. Taxiföraren erkände brottet och tog emot ett bötesföreläggande på 500:-

Polisen Östergötland

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra