Karta som med röd fyrkant ramar in Trafikplats Melby, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikbrott Vinglande bilist var sjuk.

Trafikplats Melby, Norrköping, Östergötlands län

16.17 flera trafikanter ringde till polisen om en vinglande bilist som körde i norrgående riktning på E4. Bilisten körde mycket vingligt och var nere i diket vid flera tillfällen, enligt inringare. Vid ett tillfälle körde mannen emot ett vägräcke och vid ett annat körde bilisten emot en stolpe.

16.19 polisen har polispatruller på väg för att söka efter bilisten.

16.20 inringare rapporterar till polisens ledningscentral att bilisten har stannat i vägrenen på E4 i norrgående körriktning vid trafikplats Melby.

16.24 ett par inringare har också stannat på platsen för att hålla koll på den vinglande bilisten.

16.36 polisen är nu framme på platsen.

16.44 polisen beställer bärgare till den aktuellla bilen, som är skadad av den tidigare körningen. Det går att se spår efter den vingliga körningen bland annat i form av fem nerkörda stolpar viltstängsel. Polisen meddelar Trafikverket om det skadade viltstängslet.

17.29 bilen är nu bärgad och trafiken kan flyta på i normal omfattning.

17.39 polisen har nu kunnat konstatera att bilföraren, en man i 45-årsåldern, har drabbats av ett sjukdomsliknande tillstånd på grund av en kronisk sjukdom. Bilföraren har fått skjuts hem av polisen eftersom han inte behövde akut sjukhusvård. 

Han misstänks för vårdslöshet i trafik och polisen har omhändertagit mannens körkort, som kommer att skickas till Transportstyrelsen som kommer att fatta beslut om mannens framtida körkortsinnehav.

Polisen vill rikta ett tack till de medtrafikanter som larmade polisen och följde mannen till dess att polisen kom till platsen. Tack var medtrafikanternas ingripande kunde eventuellt en allvarligare händelse/olycka undvikas.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra