Karta som med röd fyrkant ramar in Rimforsa, Kisa, Kinda, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka Bilist påkörd av tåg.

Rimforsa, Kisa, Kinda, Östergötlands län

09.18 SOS-larm till polisen om att en bilist ska ha blivit påkörd av ett tåg på sträckan Rimforsa - Kisa. Enligt uppgifter till polisen ska en person vara drabbad.

09.19 polisen är på väg till platsen, som ska vara belägen ca 5.6 km norr om Kisa samhälle.

09.40 en person är anträffad med mycket allvarliga skador. 

09.50 tågstopp på sträckan Rimforsa - Kisa med anledning av olyckan, oklar prognos.

10.08 den person som är mycket allvarligt skadad förs till sjukhus med ambulans.

10.20 av den utredning som hittills är gjord tyder det mesta på att tåget, Kustpilen, körde i sydlig riktning och kolliderade med bilisten i samband med en obevakad järnvägsövergång vid Torp ca 5.6 km norr om Kisa. Den påkörda bilen släpades med tåget söderut ca 300 meter där den nu ska bärgas av bärgare.

10.24 polisen utreder händelsen som vållande till annans död och den påkörda bilen tas i beslag för en kriminalteknisk undersökning.

10.26 polisen underrättar Trafikverket om eventuella skador på rälsen. Tåget har inte spårat ur.

11.21 den person som fördes med mycket allvarliga skador till sjukhus har avlidit av skadorna från olyckan. Anhöriga är underrättade.

11.33 den avlidne är en man i 35-årsåldern.

11.55 den avlidnes anhöriga får stöd av kristeam.

12.10 bärgningen av olycksbilen är nu slutförd men bilen hade ett tillkopplat släp som innebär svårigheter för bärgaren. Tåget står fortfarande kvar på olycksplatsen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra