Trafikolycka Olycka mellan flera fordon på E4. Fem personer drabbade.

Tift, Linköping, Östergötlands län

12.29 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till en trafikolycka i södergående riktning  på E4, vid trafikplats Västra (Tift). Enligt larmet var det en olycka mellan flera fordon - en personbil, en lastbil samt en hästtransport - som inträffat. Fyra personer uppges vara drabbade.

12.31 Polis på väg.

12.35 Olyckan beskrivs som ganska omfattande. Vägen är totalt avstängd i södergående riktning förbi olycksplatsen, i norrgående riktning kan trafik eventuellt passera - i sådana fall är framkomligheten kraftigt beränsad.

12.38 Polis på plats. Fem personer uppges ha drabbats i kollisionen och en av dessa uppges ha skadats allvarligt.

13.08 Trafik i södergående riktining leds om via riksväg 34.

13.25 Räddningsarbetet fortsätter och flera poispatruller finns i anslutning till olycksplatsen. Totalt ska tre personer ha förts till sjukhus i ambulans. Polisen har inga uppgifter gällande skadeläget för dessa personer.

All trafik i södergående riktning leds om via riksväg 34. I norrgåernde riktning är ett körfält öppet för trafik förbi olycksplatsen.

Samtliga fordon kommer att behöva bärgas från platsen och bärgare har beställts.

Orsaken till olyckan kommer att utredas och en förundersökning har inletts gällande vårdslöshet i trafik.

----------------------------------------------------------

14.54 SOS larmade om ytterligare en trafikolycka på E4, bara ett par kilometer från den tidigare olyckan. Det är i södergående riktning i höjd med Skäggetorp. En lastbil med släp har vält. Flera personbilar var också inblandade. Det blev totalstopp i södergående riktning.

Polis är på plats.

15.35 Utöver lastbilen med släp så var sju personbilar inblandade. Totalt 15 personer, varav 3 har förts till sjukhus med ambulans. Polisen har inte uppgifter om skadeläget.

Rättelse: det var sex personbilar som var inblandade, inte sju som tidigare nämnts.

16.05 Fyra personer har nu förts till sjukhus med ambulans. Polisen har inga uppgifter om skadeläget.

Polisen har gripit lastbilschauffören, en man i 30-årsåldern. Han är misstänkt för vårdslöshet i trafik och drograttfylleri. Mannen togs med för provtagning och kommer sedan att förhöras.

16.27 Bärgare var på plats, men för att kunna få upp lastbilen behövdes en kranbil för att först få bort lasten. Kranbil beställdes till platsen.

17.15 Ingen av de fyra personer som har förts till sjukhus ska ha varit allvarligt skadad. Vad gäller bärgningsarbetet är en prognos att det ska vara klart runt midnatt.

21.50 Gripandet av lastbilschauffören har hävts. Misstankarna kvarstår.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra