Karta som med röd fyrkant ramar in Berga, Östergötland, Pionjärgatan, Söderleden, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka Kvinna påkörd i Berga, Linköping.

Berga, Östergötland, Pionjärgatan, Söderleden, Linköping, Östergötlands län

Den trafikolycka som nämnts i nattsammanfattningen för Östergötland uppdateras fortlöpande i denna händelsenotis.

05.50 Det kom larm från SOS om en trafikolycka på Pionjärgatan i Linköping. En person hade blivit påkörd och verkade initialt vara allvarligt skadad.

06.40 En kvinna har förts till sjukhus med ambulans, preliminärt med allvarliga skador. Hon skulle korsa vägen gåendes vid Pionjärgatan / Söderleden, när hon blev påkörd av en bilist. Polisen har inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada och har beslutat att ta den aktuella bilen i beslag för teknisk undersökning.

09.15 Kvinnan, i 35-årsåldern, avled av sina skador. Närmast anhöriga är underrättade.

09.45 Brottsrubriceringen har ändrats till vållande till annans död, samt vårdslöshet i trafik. Det är i nuläget oklart om något brott kommer att kunna styrkas. Föraren av bilen chockades och har inte frihetsberövats.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra