Nyhet: Sverigekartan – karta med händelser från hela Sverige!

Annons

Trafikolycka Lastbil i diket på E4 södergående nära Vikingstad, mellan Linköping och Mantorp.

Vikingstad, Mantorp, Mallen, Linköping, Östergötlands län

13.12 SOS-larm till polisen om att en trafikolycka inträffat på E4 i södergående körriktning vid Vikingstad, mallen Linköping och Mantorp. Enligt larmet ska det röra sig om en lastbil som ska ha kört av vägen. Oklart skadeläge.

13.15 polisen är på väg till platsen. Olycksplatsen är belägen mellan trafikplats 110 och 111 och kan beröra båda körriktningarna. En förare ska vara ur bilen.

13.25 det meddelas från olycksplatsen att det enligt en initial bedömning verkar vara så att lastbilen har färdats i norrgående körriktning och har gått över vajerräcket, över mittremsan och kört ner i diket i södergående körfält.

13.40 det är totalstopp i södergående körriktning.

13.41 bärgare och TMA-fordon beställs till olycksplatsen. Trafikradion är också meddelad.

13.55 det är långa köer i södergående körfält. Trafikanter som har möjlighet rekommenderas att undvika södergående körfält mellan trafikplatserna 111 och 110. Ca 200 meter vajerräcke är nerkört.

16.53 Trafiken flyter på förbi olycksplatsen. När bärgare anländer kommer vägen, E4 i södergående riktning, att stängas av igen.

20.24 Bärgningen av lastbilen är nu klar. Bärgaren måste dock köra mot körriktningen för att komma av E4. Det ska också vara fortsatt trafikhinder vid olycksplatsen - detta i form av mycket jord och annat skräp på vägen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst

Annons