Karta som med röd fyrkant ramar in Motala, Hända, Mjölby, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka Trafikolycka på riksväg 50 norrgående.

Motala, Hända, Mjölby, Östergötlands län

07.13 en inringare kontaktade polisen och anmälde att en bilist körde mycket vingligt på riksväg 50 i riktning norrut, mot Motala.

Inringaren var orolig för att det skulle hända en olycka och började köra i vänster körfält för att förhindra andra trafikanter från att komma nära den vinglande bilisten.

07.16 inringaren berättar att den vinglande bilisten kör in med sin bil i mitträcket och blir stående på platsen. Ut ur bilen kliver en man som verkar påverkad.

07.26 polisen anländer till platsen.

07.29 polisen stänger av båda körfälten i norrgående körriktning.

07.33 bärgare beställs till den skadade bilen, som fått punktering. Trafikverket underrättas om skadorna på vägräcket.

07.38 vänsterfilen i norrgående är avstängd men trafiken kan passera i höger körfält.

08.40 polisen är nu klar på olycksplatsen och bilen är bärgad. Bilisten som körde vingligt är en man i 30-årsåldern och han misstänks för flera brott: grovt drograttfylleri, ringa narkotikabrott, innehav av narkotika och vårdslöshet i trafik. Mannen togs med för provtagning och förhör, varefter han frivilligt skjutsades till en vårdinrättning. Mannens körkort är omhändertaget av polisen.

 

 

Polisen Östergötland

Mest läst av andra