Karta som visar ungefär var händelsen Trafikolycka: Allvarlig singelolycka på Himmelstalundsområdet. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka Allvarlig singelolycka på Himmelstalundsområdet.

Campingvägen, Norrköping, Östergötlands län

15.24 Det kom larm om en trafikolycka på Campingvägen i Norrköping. Det handlar om en mycket allvarlig singelolycka. Flera personer satt i fordonet. Polis, räddningstjänst och ambulans kallade flera enheter från varje blåljusverksamhet till platsen.

Uppdatering 15.55: Arbete pågick med att hantera skadade personer samtidigt som det pågick informationsinhämtning om vad som har hänt. Polisen pratat med vittnen och har spärrat av ett område runt olycksplatsen. 

Uppdatering 16.15: Tre personer anträffades skadade på platsen i olika grad, varav en mycket allvarligt skadad. Flera personer har förts med ambulans till sjukhus.

Uppdatering 16.30: Rättelse om antal inblandade: sju personer satt i bilen. Alla sju skadades i olika grad, med behov av ambulans. 

Uppdatering 18.42: Avspärrningen hävdes. Bilen var bärgad och räddningstjänsten kunde påbörja sanering av vägen.

Bilen har tagits i beslag för teknisk undersökning för att kontrollera om skicket på fordonet kan ha bidragit till att olyckan inträffade. Polisen har också dokumenterat olycksplatsen, bland annat med UAS, även kallat drönare.

Uppdatering 20.10: Samtliga sju personer som satt i bilen var killar i 15-årsåldern. Tyvärr avled en av dem i olyckan. Anhöriga har nu underrättats.

Olyckan kommer att utredas, men föraren är under 15 år och därmed inte straffmyndig. Polisen har också inlett en förundersökning om tillgrepp av fortskaffningsmedel eftersom bilen var anmäld stulen. Flera av de inblandade är över 15 år och därmed straffmyndiga.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra