Karta som med röd fyrkant ramar in Ödeshög, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka Olycka med lastbil blockerade E4 södergående.

Ödeshög, Östergötlands län

17.39 Det kom larm via SOS om en trafikolycka på E4 södergående, några kilometer söder om Ödeshög. En trailerdragare skulle stå rakt över vägen och blockera trafiken. Detta ledde till totalstopp i södergående riktning.

17.57 I norrgående riktning är framkomligheten begränsad. Trafikledningscentralen är informerad.

18.00 Räddningsarbetet med bärgning kan preliminärt ta flera timmar. Trafikanter på sträckan bör använda alternativ färdväg, som riksettan/gamla E4.

19.31 Polis på plats. Ett körfält i vardera riktning var öppet för trafik. Bärgare var ännu inte på plats. Delar av mitträcket är nedkört. När tungbärgare kommer till platsen så kommer trafiken troligen att stoppas helt.

20.30 Det är två lastbilar som har krockat. Den ena stod i vägrenen när en annan lastbil körde på den, krängde och lade sig över vägbanan. En fil i vardera riktning är fortfarande öppet för trafik, men när tungbärgaren kommer så stängs trafiken tillfälligt av helt. Båda lastbilarna behöver bärgas från platsen. 

Polisen lämnade platsen i och med att Trafikverkets varningsfordon fanns på plats. Det är oklart om det finns någon misstanke om brott.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra