Karta som med röd fyrkant ramar in Borensberg, Ljungsbro, Linköping, Ljung, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka Vårdslös körning från Borensberg. Olycka utanför Ljungsbro.

Borensberg, Ljungsbro, Linköping, Ljung, Östergötlands län

16.37 Polisen började få samtal från olika trafikanter om en bil som framfördes väldigt vårdslöst på riksväg 34, i höjd med Borensberg i riktning mot Linköping. Bilisten skulle ha kört väldigt fort och kört zick-zack mellan andra bilar, samt även varit nära att frontalkrocka med mötande fordon. Polisen skickade ut flera patruller.

16.45 Ett vittne ringde och berättade att bilisten hade kört av vägen och ut på en åker. Utöver föraren ska det ha funnits minst en passagerare. Det var strax söder om Ljung. Fler samtal kom till polisen, nu om att en eller flera av dem skulle ha uppträtt aggressivt och ryckt i bildörrar, som för att försöka ta sig därifrån, men utan att lyckas. Det blev totalstopp för trafiken förbi platsen, och därmed köbildning. Polisen meddelade trafikledningscentralen om detta.

16.51 Första polispatrullen på plats. Den mest utåtagerande mannen kom under kontroll. En bilist skulle ha blivit påkörd bakifrån av den vårdslösa föraren. Ingen verkade vara allvarligt skadad.

17.05 Polisen arbetade med att få klarhet i vilka personerna är och deras fysiska status, samt prata med vittnen om det inträffade. Även ambulans och räddningstjänst fanns på plats.

17.20 Två män och en kvinna, samtliga i 20-årsåldern, satt i bilen som framfördes vårdslöst. Alla tre fördes till sjukhus med ambulans, för kontroll. Ingen var allvarligt skadad. Mannen som satt i den påkörda bilen kontrollerades av ambulanspersonal och behövde inte föras till sjukhus. Bilen behövde dock bärgas.

18.20 En av männen är misstänkt för drograttfylleri, och de två passagerarna är misstänkta för ringa narkotikabrott, eget bruk. Samtliga tre ska genomgå provtagning. Ytterligare brottsrubriceringar kan tillkomma. Vid kl 17.50 släpptes trafiken på i båda riktningar.

19.15 Mannen som är misstänkt för drograttfylleri har körts till arresten för tillnyktring.
Polisen har fattat beslut om att beslagta bilen enligt Trafikbrottslagens 7§, för att förhindra fortsatt brottslighet. Mannen saknar körkort och har flera gånger tidigare dömts för grov olovlig körning och andra trafikbrott.

Mest läst av andra